Fibonacci trick

De meeste tricks die je tijdens het spelen van roulette kunt toepassen zijn de zogenaamde betting systemen. Deze schrijven voor hoeveel je bij elke ronde inzet. De Fibonacci trick, die we op deze pagina beschrijven, is zo’n systeem. Het is een reeks getallen waarmee je de progressie van je inzetten bepaalt. De bedoeling is in dit geval om op momenten dat je tegen een reeks verliezen aanloopt het verlies zoveel mogelijk te beperken. Dit doe je door de volgende ronde een hogere inzet te plaatsen. In dit opzicht lijkt het systeem op de Martingale trick die we ook op onze website hebben beschreven. Nu verdubbelen we echter niet de inzet na een verlies, maar houden we de reeks van Fibonacci aan. Er is daardoor sprake van een minder agressieve progressie van de inzetten. Het is een slimme manier van spelen die meer winst kan opleveren als het aantal verliezende en winnende rondes ongeveer gelijk blijft tijdens een sessie roulette spelen.

Reeks getallen van Fibonacci

De Fibonacci trick die tijdens het spelen van roulette wordt toegepast is gebaseerd op een reeks getallen bedacht door de Italiaanse wiskundige Leonardo van Pisa. De man werd ook wel Fibonacci genoemd. De reeks getallen van Fibonacci zijn eigenlijk helemaal niet bedacht om het roulettespel te verslaan. Sterker nog de wiskundige schreef de reeks al in 1202 op, ver voordat roulette als kansspel werd gebruikt. Wat Fibonacci wilde berekenen met de formule was de progressie van natuurlijke verschijnselen. Bijvoorbeeld de groei van het aantal blaadjes van een bloem of van een populatie dieren. Pas veel later heeft iemand bedacht dat het misschien ook een goed idee is om de reeks te gebruiken om de hoogte van inzetten tijdens het gokken te bepalen.

De reeks getallen van Fibonacci ziet er als volgt uit.

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765.

De progressie verloopt volgens de formule waarbij het volgende getal uit de reeks steeds de som is van de twee getallen die daarvoor staan.

Inzetten op rood of zwart

Wat men doet bij het toepassen van deze trick is steeds bij een verlies een volgend getal uit de reeks inzetten. De getallen staan voor eenheden die je van tevoren bepaald hebt. Uiteraard wil je het liefste vermijden dat je steeds hogere bedragen in moet zetten. Om dit te verwezenlijken zet je daarom met deze truc in op de inzetmogelijkheden rood of zwart. Je hebt dan ongeveer 50% kans om een ronde winnend af te sluiten. De groene nul haalt dit percentage iets omlaag. Overigens is het ook belangrijk om altijd voor Frans of Europees roulette te kiezen. Deze twee spelvarianten hebben een enkel nul op het wiel staan. Amerikaanse roulette heeft twee nullen en dat heeft een negatief effect op je winkansen. Inzetten op hoog of laag en even of oneven kan overigens ook. De meeste mensen prefereren echter rood of zwart omdat zij dan snel kunnen zien of zij gewonnen hebben.

Voorbeeld trick toepassen

Nu dat je meer weet over de oorsprong van deze trick, hoe de reeks getallen van Fibonacci eruitziet en waar je op in moet zetten. Is het tijd om een voorbeeld te geven hoe je de trick kunt toepassen. Er zijn twee manieren waarop je dit kunt doen. De meest gebruikte manier door gokkers is steeds een stap vooruit of achteruit in de progressie gaan. In dit geval ga je vooruit bij verlies en achteruit bij winst. Let op dat de getallen van de reeks staan voor eenheden. Laten we voor het gemak bij dit eerste voorbeeld een eenheid van 1 euro aanhouden. De inzetten kunnen dan als volgt gaan.

  • 1 euro inzet op zwart verliest.
  • Opnieuw 1 euro inzet op zwart verliest.
  • 2 euro inzet op zwart verliest.
  • 3 euro inzet op zwart wint.
  • Een stap terug betekent 2 euro inzet.
  • Afhankelijk van winst of verlies, ga je steeds een stap achteruit of vooruit.

Een alternatieve manier van toepassen is bij winst niet een stap teruggaan in de reeks, maar weer opnieuw aan het begin van de reeks starten.

Waarom op deze manier spelen?

Hoewel de Fibonacci roulette trick er niet voor zal zorgen dat je meer rondes gaat winnen. Kan je als gokker hier toch wel je voordeel mee doen. Als je namelijk iedere keer hetzelfde bedrag inzet op rood of zwart dan zal je niet veel winst maken. Wanneer het aantal winnende en verliezende rondes ongeveer gelijk blijft dan geldt dit ook voor je winst. Met deze trick kan je dit proberen te doorbreken. Je winst zal gestaag stijgen wanneer je weet te winnen. Door de inzetten te verhogen bij een verlies beperk je in deze periodes het verlies dat je maakt. Een voordeel van Fibonacci is dat de inzetten niet dramatisch snel stijgen en daardoor kan je een reeks verliezen redelijk makkelijk opvangen.

€250 + 100 FS